V Á M Ü G ​Y N Ö K

környezetvédelmi

termékdíj

ügyintézés

A környezetvédelem mindannyiunk közös ügye!

Magánemberként szelektíven gyűjtöm a hulladékot, nem szemetelek, nem használok nylon zacskót, lehetőség szerint védem, óvom a környezetet!
Vállalkozóként a környezetvédelmi termékdíj ügyintézéssel foglalkozom, amely szintén a környezetvédelem része.
A környezetvédelmi termékdíj mint adó, egyrészt a környezetünkre ártalmas anyagok kibocsátást próbálja szabályozni, másrészt egyfajta alapot képez a keletkező hulladék kezelésére, ártalmatlanítására.
Ebben a világméretű probléma megoldásban mindenkinek megvan a maga szerepe, jó lenne, ha ez mindenkiben tudatosulna!
Ma már az érintett vállalkozások többségénél többé-kevésbé megoldottak a környezetvédelmi termékdíj nyilvántartással, bevallással, befizetéssel kapcsolatos feladatok.

Esetleg rábizzák egy kollégára, vagy a könyvelőre, aki úgy is minden mást is intéz a NAV felé?
De vajon ez a jó megoldás?
Minden bizonnyal vannak könyvelő cégek, amelyek magas színvonalon képesek ellátni az alapvető szakmai feladatokat, de egy könyvelő cég, vagy egy jó képességű adminisztrátor kolléga a legritkább esetben rendelkezik megfelelő áruismereti, tarifálási gyakorlattal. Hogy erre miért is van szükség?
A termékdíj törvény a termékek vámtarifaszáma alapján határozza meg a termékdíjköteles termékek körét. Vannak azonban olyan termékek is, amelyek vámtarifaszám szerint nem termékdíjkötelesek, de tartalmaznak/tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek termékdíjkötelesek lehetnek.
Elveszítette a fonalat?
Forduljon környezetvédelmi termékdíj szakértőhöz!

Környezetvédelmi termékdíj ügyintézés


Teljeskörű környezetvédelmi termékdíj ügyintézés vállalunk! Közreműködünk a jogszabályban meghatározott adattartalmú termékdíj nyilvántartás kialakításában, naprakész vezetésében. Több évtezedes, vámügyintézés során szerzett áruosztályozási, áruismereti tapasztalattal, a hatályos jogszabályok naprakész ismeretével meghatározzuk a forgalmazott termékek vámtarifaszámát, CSK, vagy KT kódját, s az ehhez kapcsolódó termékdíjas összetevőket.
A naprakész nyilvántartásból a jogszabályban meghatatározott rendszerességgel és az előírt határidőre teljesítjük a környezetvédelmi termékdíjhoz kapcsolódó bejelentéseket, bevallásokat, szükség esetén önellenőrzéssel módosítjuk a korábbi bevallásokat. Az adott vállalkozás tevékenységét megismerve teszünk javaslatot az esetleges átvállalási szerződések megkötésére, vagy a termékdíj egyéb módon történő átvállalására. Ha lehetőséget látunk a vállalkozás tevékenységében a környezetvédekmi termékdíj visszaigénylésére, akkor ennek folyamatát kidolgozzuk, koordináljuk, s a bevallásban érvényesítjük a visszaigénylést is.  

kapcsolat